Osborne Clarke

Van BBQ naar werken-bij

Zo sta je op een gezellige BBQ met je buurvrouw en zo ben je op weg naar een kennismakingsgesprek bij internationaal advocatenkantoor Osborne Clarke in Amsterdam. Hoe dat kwam?

Osborne Clarke

Wat doe jij eigenlijk?

Tijdens het sateetje-draaien kwam de onvermijdelijke vraag ‘Wat doe jij eigenlijk?’. Ik had de mond vol van webdesign en Emper, zij gaf mij een kijkje in HR en de internationale legal world. En zo kwamen we op een vraag waar ik mogelijk het antwoord op had. Het bleek dat ze een partij zochten om een eigen werken-bij-website te realiseren. Niet met de look-and-feel van de corporate website, maar echt met een eigen karakter. Passend bij de Nederlandse arbeidsmarkt. Zo had het kantoor in Duitsland ook al een eigen site gelanceerd. Nu wilde Nederland dat ook. Kon dat wel? En hoe dan? En met een eigen CMS, kon dat ook? Er waren nog heel veel vragen, maar het klonk zeker als een klus voor Emper.

Osborne Clarke
Osborne Clarke

Dus op naar Amsterdam

Mijn beeld van een groot internationaal advocatenkantoor aan de Zuidas, typisch jasje-dasje, bleek totaal niet te kloppen. Ok, er was wel een helideck. Osborne Clarke is een enthousiast bedrijf met een leuk team, waar ik zeker een klik mee had. (Ik zag ook meerdere mensen op Nikes rondstappen en je weet hoe dat bij mij werkt :) De vragen die ik tijdens de meeting met marketing en HR kreeg, hadden vooral te maken met de mogelijkheden. Hoe zit het met… Dat ging van CMS tot eigen identity. Kort samengevat was mijn antwoord ‘Alles is mogelijk’. Daar waren ze heel blij mee. We mochten een offerte maken, natuurlijk met een sitestructuur en de planning. 

Osborne Clarke

Akkoord

De wens was om een dynamische werken-bij-website neer te zetten. Net zo dynamisch als de praktijk van iedere dag. Bewegend beeld. Animaties. Fading images van teamleden. Coopr zorgde voor de content: van de brandvideo tot teksten en foto’s. Het onderlinge contact verliep heel relaxed en ieder pakte zijn rol.

Osborne Clarke
Osborne Clarke

Aan de slag met het design

Uiteindelijk hebben we de gevulde wireframes via Sketch gepresenteerd aan Osborne Clarke. Aanpassingen? Nul. Het design was een schot in de roos, dus we konden direct door naar development. Een fase waarin designers en techneuten voortdurend afstemmen en wij natuurlijk de lead in het proces hadden. Binnen no-time was de fase van het vullen van de website aangebroken. Vanuit Emper hebben we ondersteund met het plaatsen van de beelden, SEO-optimalisatie, vindbaarheid en een CMS-training. Natuurlijk werd ook de hosting goed geregeld, met een doorverwijzing naar het subdomein.

Osborne Clarke
Osborne Clarke

Proost, op de nieuwe site

De interne presentatie aan de Osborne Clarkers van de nieuwe site verliep helemaal gesmeerd, waarna we afsloten met een biertje. ‘Proost, op de nieuwe site.’ Zij blij, wij blij.

In de fase na de launch ondersteunen we met online werkzaamheden en hebben we een online marketingbureau uit ons netwerk geïntroduceerd voor vragen en versterking op dat gebied.

Leuk bedrijf. Mooie opdracht. Graag gedaan. Dus Osborne Clarke, Charlotte, Anouk, David én natuurlijk buurvrouw Heleen: bedankt!

Osborne Clarke
Osborne Clarke

Reactie van Osborne Clarke

Hele fijne samenwerking waarbij ze een prachtige website voor ons kantoor hebben gemaakt. Alles was mogelijk, het antwoord is eigenlijk altijd 'Ja, dat kan wel'. Niels en Steven waren altijd bereikbaar en dachten continu mee. Zeer deskundig en betrouwbaar bedrijf, ontzettend fijn om mee samen te werken.

Osborne Clarke
Bekijk de website / werkenbij.osborneclarke.nl

Tijd voor jouw merk?

Wij zijn er klaar voor

Steven Boot

Meer merk
 

Tijd voor jouw merk?

Bel of mail