Blijf in beeld

Bij Emper begrijpen we dat een effectieve bedrijfsvideo net zo belangrijk is als een leuk plaatje en een sterke tekst. In samenwerking met Delano videoproducties streven we ernaar om niet alleen een bedrijfsvideo te maken, maar om een verhaal te vertellen dat blijft hangen. Mathijs de Lange van Delano videoproducties deelt zijn inzichten in deze blog.

Script vaststellen
Een goede bedrijfsvideo begint bij een doordacht script. Dit vormt de basis van de video. Wat is het doel van de video, welke inhoud moet erin en welke boodschap wil je overbrengen? Een helder plan helpt om belangrijke elementen niet over het hoofd te zien. Denk in het script ook aan de locatie(s), het weer (bij buitenscènes) en welke props of mensen nodig zijn.

Het belang van comfort 
Tijdens interviews is het belangrijk dat de geïnterviewde zich op zijn gemak voelt. Voer een natuurlijk en eenvoudig gesprek. En onthoud: een interview hoeft niet in één keer perfect te zijn.

Variatie in beelden 
Denk goed na over de beelden die je wilt tonen en zorg voor variatie. Gebruik bij interviews ook sfeerbeelden van het bedrijf. Beelden van menselijke interactie hebben vaak meer impact dan statische beelden. Zorg ook voor verschillende camerastandpunten, zoals drone-opnames.

Lengte doet ertoe 
Onderzoek toont aan dat bedrijfsvideo's van 1,5 tot 2 minuten het meest effectief zijn. Een langere video wordt vaak maar door de helft van de kijkers helemaal bekeken.

Social media versie
Voor social media is het verstandig om verschillende versies van een bedrijfsvideo te hebben, aangepast aan verschillende platformen en formaten.

Taalgebruik 
Gebruik duidelijke en eenvoudige taal en vermijd jargon. Een bedrijfsvideo moet voor iedereen begrijpelijk zijn. Een tijdloze aanpak zorgt ervoor dat de video ook in de toekomst nog bruikbaar is.

Muziek bepaalt de sfeer
De keuze van muziek is belangrijk voor de emotie en sfeer van een film. Kies bijvoorbeeld voor instrumentale muziek als er gesproken wordt in de video.

Het maken van een bedrijfsvideo is een mix van strategie, creativiteit en techniek. Het eindproduct moet er niet alleen goed uitzien, maar ook een duidelijk verhaal vertellen. Blijf dicht bij je doelgroep en de kernboodschap om je boodschap effectief over te brengen.

     

 


 

Ohja, we hebben ook een privacy en cookieverklaring.